Toro automata öntözőrendszer tervezési segédletek

FILE RAIN 1.4.9.5 Tervező program

Letöltés

Teljes tervezési segédlet

Letöltés

Nyomásesési táblázat

Letöltés

Toro teljes termékismertető, és tervezési segédletek.

Átlépés - Toro automata öntözőrendszer
Mezőgazdasági öntözés, csepegtetőszalag

AQUA-TRAXX

 

Plastro


Dosatron telepítési leírása

Irritrol öntözéstechnika katalógus

Irritec öntözéstechnikai szerelvények

Dosatron adagoló műszaki adatok

A Toro automata öntözőrendszer felépítése

MIBŐL ÁLL AZ ÖNTÖZŐRENDSZER?

Egy jó szakemberből, amik jelen esetbe lehetünk mi magunk is!

Föld alatti csővezetékek

Az öntözőrendszer ezeken a föld alatti csővezetékeken keresztül juttatja el a vizet a szórófejekbe. Jelenleg nálunk a KPE csővezeték kiépítése az elfogadott. 

Házi kerteknél 50 méter alatti zónáknál elég a 25 azaz 3/4" Kpe cső használata. A fejbekötéshez 20 átmérőjű csövet vagy 16-os funny pipe fejbekötő csövet használhatunk.

A csőgerincre a béklyóba való közcsavarral való bekötést nem ajánlanám, mert a talaj biztos,hogy süllyedni fog az évek alatt és akkor nem lehet a szórófejet lejjebb tenni.

Öntözőrendszer felépítése - föld alatti csővezeték
A föld alatti csővezetékek

 

Szórófejek

A szórófejek az öntözés időtartama alatt, a víznyomás növekedésének hatására automatikusan kiemelkednek, majd az öntözés befejeztével vissza süllyednek a földbe. Amikor nincs locsolás, az öntözőrendszer szórófejei nem zavarják sem a látványt, sem a fűnyírást, és még a sportot sem. A szórófejeknek 2 fő csoportja van a spary szórófejek amiket 0,5 métertől egészen 5,4 méteres ( itt már rengeteg a vízfogyasztása egy fejnek) sugárba tudjuk használni.A következő kategória a rotoros szórófejek 4.5 métertől egészen 24 méterig vannak különböző lehetőségek.( a vége azok már nem házi kerti szórófejek, az már sportpályák és közterületeken használjuk) 

automata öntözőrendszer - szórófejek

Elektromos öntözőrendszer időzítő elektronika

Lehetővé teszi a megfelelő terület pontos időben történő öntözését és pontos vízmennyiséggel való egyenletes ellátását. Beosztja a rendelkezésre álló percenkénti vízmennyiséget és gondmentessé teszi az öntözést. A vezérlő elektronika egy akkumulátor segítségével áramszünet esetén is megtartja a programot, de öntözést így nem képes indítani. Sokan kérdi nem olcsóbb ha vesznek egy trafót egy időzítőt és azzal kapcsolgatnak relén keresztül. Ha ezeknek a tartozékoknak az árát összeadjuk akkor már ott vagyunk egy olcsóbb de megbízható vezérlőnél. Most már léteznek okos telefonon keresztül kezelhető vezérlők is. Amit már bárhonnan és bármikor meg tudja változtatni a kuncsaft. Ha érdekel valakit nagyon szívesen adok több információt ezekről a rendszerekről.

Öntözőrendszer időzítő elektronika

Elektromos szelepek

Az elektromos szelepek a (24 Voltos) törpefeszültségű jel hatására nyitják ki és zárják be a szelepeket, tehát az automata öntözőrendszer ennek segítségével indítja el és állítja le az öntözést. Magát az elektromos jelet a vezérlő elektronika adja a szelepeknek. Ez egy csap amit nem manuálisan nyitunk meg, hanem elektromosan. Ez a lelke az öntözőrendszernek.

ELEKTROMOS SZELEPEK - ÖNTÖZŐRENDSZER VEZÉRLÉS
Az öntözést indító szelepek

Esőkapcsoló az öntözőrendszerhez

A törpefeszültségű (24 V) elektromos jel hatására nyitják és zárják a szelepet, tehát indítják és állítják le az öntözést. Az elektromos jelet a vezérlő elektronika adja a szelepeknek.

Egyerűen elmagyarázva szarvasbőr található benne ami víz hatására megdagad és megnyom egy mikró kapcsolót. Már ebből is léteznek új napsugárzást ellenőrző és az öntözést hozzá állító rendszerek. A hunter a solar syns vezérlői nagyon elfogadható áron árulja.

Esőkapcsolók öntözőrendszerekhez

Kosár

Regsiztráció/Belépés

OPEN
Ha tetszett az oldalunk!
Vissza felülre